سریع ترین خودروی خیابانی جهان، عنوانی هست که برخی خودروسازان علاقهی زیادی برای در اختیار گرفتنش دارند.
با این مقدمه قصد داریم در مطلب کنونی نگاهی به ده مورد از سریع ترین خودروهای تولیدی و رکورد داران سرعت داشته باشیم.
۱۰٫ مکلارن اسپیدتیل
مکلارن اسپیدتیل همانند جد اسطورهای و پادشاه بی چون و چرای سرعت در دهه ۹۰ میلادی یعنی سوپراتومبیل اف۱، ظرفیت حمل سه سرنشین را دارا بوده و صندلی راننده در وسط کابین قرار دارد. نیروی این خودروی انگلیسی توسط پیشرانهای هیبریدی که قلب اصلی آن را یک موتور وی۸ تشکیل میدهد، تامین میشود و جزو یکی از سریع ترین خودروی خیابانی جهان است.
با تکیه بر این پیشرانه ۱۰۳۵ اسب بخاری، مکلارن اسپیدتیل قادر است به حداکثر سرعت ۲۵۰ مایل (۴۰۲ کیلومتر) در ساعت حرکت کند. ضمن اینکه این ماشین در ۱۲.۸ ثانیه به سرعت ۱۸۶ مایل (۳۰۰ کیلومتر) در ساعت می رسد. با چنین رکوردهایی اسپیدتیل پرسرعتترین اتومبیل ساخت شرکت مکلارن لقب میگیرد.
مثل اف۱، از اسپیدتیل نیز ۱۰۶ دستگاه تولید می شود که البته تمامی آنها از پیش فروخته شدهاند. از این تعداد ۳۰ دستگاه به بازار ایالات متحده اختصاص دارد، نکته عجیب اینکه اسپیدتیل در این کشور اجازه تردد در خیابانها را نداشته و فقط در نمایشگاهها و گردهماییهای خاص میتواند به عنوان یک خودروی نمایشی حضور داشته باشد. مکلارن برای اسپیدتیل قیمتی در حدود ۲.۲ میلیون دلار تعیین کرده و از امسال روند تحویل سفارشات مشتریان را آغاز خواهد نمود.
۹. استون مارتین والکری
والکری نتیجه همکاری استون مارتین با تیم ردبول ریسینگ است. در طراحی و تولید این سوپراتومبیل هیجانانگیز، از تکنولوژیها و تجربه های به دست آمده از خودروهای فرمول۱ استفاده شده است. هر چند تاکنون نسخه نهایی والکری عرضه نشده، اما استون مارتین بیشتر به انتشار مشخصات پیشرانه پرداخته و ادعا میکند موتور ۶.۵ لیتری و وی۱۲ این خودرو توانایی تولید ۹۰۰ اسب بخار قدرت را دارد.
البته با توجه به هیبریدی بودن پیشرانه، قدرت نهایی والکری حدود ۱۱۳۰ اسب بخار و نهایت سرعت آن ۴۰۲ کیلومتر در ساعت برآورد شده است.
۸. اساسسی آلتیمت ائرو
پس از ثبت رکورد سرعت ۴۰۸ کیلومتر در ساعت توسط بوگاتی ویرون در سال ۲۰۰۵، کمپانی گمنام شلبی سوپرکارز (به اختصار SSC) با ادعای توانایی دستیابی به سرعت ۴۱۱ کیلومتر در ساعت وارد میدان شد.
این شرکت آمریکایی مدعی بود ابراتومبیل آلتیمت ائرو (Ultimate Aero) قادر است نهایت سرعت ۴۱۱ کیلومتر در ساعت را ثبت کند. بر اساس کاتالوگ موتور ۶.۳ لیتری V8 و توئین توربوی این خودرو ۱۲۸۷ اسب بخار قدرت داشت.
برخلاف مدلهای جدیدتر که دارای پیشرانههای هیبریدی هستند، Ultimate Aero تنها به موتور بنزینی متکی بود. اگر واقعبینانهتر قضاوت کنیم، این رتبه یا یکی از رتبههای قبلی باید به بوگاتی ویرون میرسید.
۷. ریمک کانسپت ۲
در سال ۲۰۱۶ شرکت ریمک اتومبیلی (Rimac Automobili) با رونمایی از ابرخودروی الکتریکی کانسپت ۱ – همان خودرویی که نزدیک بود ریچارد هموند مجری گرند تور را به کشتن دهد – توجه رسانهها را به خود جلب کرد.
دو سال بعد و در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸، این کمپانی اهل کرواسی جایگزین کانسپت ۱ را با نام کانسپت ۲ معرفی نمود که جزو سریع ترین خودروی خیابانی می باشد.
ریمک کانسپت ۲ که امسال راهی بازار میشود، از پیشرانهای مشتمل بر چهار موتور الکتریکی سود میبرد. این موتورها در مجموع ۱۹۱۴ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید نموده و در عرض ۱.۸۵ ثانیه سرعت خودرو را به ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) در ساعت میرسانند.
با این رکورد باید گفت کانسپت ۲ یکی از پرشتابترین اتومبیلهای ساخت بشر خواهد بود. کرواتها میگویند این خودرو توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۴۱۵ کیلومتر در ساعت را دارا بوده با پک باتری ۱۲۰ کیلووات ساعتی تا ۶۵۰ کیلومتر مسافت به شارژ مجدد نیاز ندارد. شرکت ریمک ۱۵۰ دستگاه از کانسپت ۲ را با قیمت تقریبی ۱ میلیون دلار تولید خواهد کرد.
۶. بوگاتی ویرون سوپر اسپرت رتبه ششم سریع ترین خودروی خیابانی
وقتی فولکس واگن در سال ۱۹۹۸ مالکیت برند بوگاتی را در اختیار گرفت، یک هدف را دنبال میکرد و آن چیزی نبود جز ساخت سریعترین خودروی جهان. با معرفی ویرون ۱۰۰۰ اسب بخاری و رکوردشکنی این خودروی ۱.۷ میلیون دلاری در سال ۲۰۰۵ فولکس واگن به هدف خود رسید. اما همانطور که در بالا اشاره کردیم، دو سال بعد شرکت SSC با معرفی Ultimate Aero بوگاتی را از تخت سلطنت پایین کشید.
این امر بوگاتی را به فکر توسعه نسخهای ارتقا یافته از ویرون انداخت. این نسخه سوپر اسپرت نامگذاری شد و در مقایسه با ویرون استاندارد، ۲۰۰ اسب بخار قدرت بیشتر و ایرودینامیک بهتری داشت. ویرون سوپر اسپرت با ثبت سرعت ۴۳۱ کیلومتر در ساعت در پیست معروف اهرا-لسین فولکس واگن، دوباره بوگاتی را به عنوان سازنده سریعترین خودروی جهان رساند. مدل Vitesse این خودرو هم با رکورد ۴۰۸ کیلومتر در ساعت سریعترین اتومبیل روباز دنیا به شمار میرود.
۵. هنسی ونوم GT
تیونر تگزاسی هنسی در سال ۲۰۱۴ توانست با خودروی ونوم GT که بر مبنای لوتوس Exige ساخته شده بود، به رکورد سرعت ۴۳۵ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند؛ اما این رکورد در یک جهت به ثبت رسیده بود و باید رکورد جهت عکس نیز محاسبه میشد.
شاید بدانید که برای قانونی شدن یک رکورد، میانگین رکوردها در دو جهت در نظر گرفته میشود تا اثر جریان هوا به نوعی خنثی گردد.
نکته جالب اینکه برخی رکورد هنسی ونوم GT را اصلا قبول ندارند، زیرا به اعتقاد آنها این خودرو دستساز بوده و مدلی واجد شرایط محسوب نمیشود. به همین خاطر است که هنسی در آن زمان نتوانست نام هیولای خود را به عنوان سریعترین خودروی تولیدی وارد کتاب گینس کند. ناگفته نماند نیروی ونوم GT توسط یک موتور ۷ لیتری V8 ساخت جنرال موتورز تامین میشود. این موتور ۱۲۴۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۶۶ نیوتن متر گشتاور دارد.
۴.کونیگزگ اگرا RS
کونیگزگ اگرا RS در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۵ به عنوان نسخه ارتقا یافته از اگرا (Agera) معرفی شد. موتور ۵ لیتری و V8 این خودرو با سوخت معمولی ۱۱۶۰ اسب بخار تولید میکند. در صورت سفارش پکیج ۱ مگاوات، خروجی موتور به ۱۳۴۱ اسب بخار افزایش مییابد. در رکوردگیری انجام شده در جاده ۱۶۰ که دو شهر لاسوگاس و پهرامپ ایالت نوادا را به هم متصل میکند، کونیگزگ اگرا RS توانست در مسیر رفت سرعت ۴۵۷.۹ و در مسیر برگشت سرعت ۴۳۶.۴ کیلومتر در ساعت را ثبت کند. میانگین این دو که معادل ۴۴۷.۲ کیلومتر در ساعت میشود، برای سوپراتومبیل سوئدی به ثبت رسیده است.
۳.اساسسی تواتارا
کمپانی شلبی سوپرکارز که البته هیچ ارتباطی به کارول شلبی معروف و مدل محبوب کبرا ندارد، اخیرا با رونمایی از ابرخودرویی فوقالعاده قدرتمند به نام تواتارا خبرساز شده است. نیروی مورد نیاز تواتارا توسط یک موتور ۵.۹ لیتری V8 سوپرشارژ با ۱۳۵۰ اسب بخار قدرت تامین میشود. در صورت استفاده از سوخت اتانول E85 خروجی این موتور به ۱۷۵۰ اسب بخار افزایش پیدا میکند. نیروی تولیدی موتور از طریق گیربکس هفت سرعته به سمت چرخهای محور عقب هدایت میشود.
با توجه با فاکتورهایی مثل قدرت بالا، ضریب ایرودینامیک ۰.۲۷ و وزن ۱۲۴۷ کیلوگرمی شلبی سوپرکارز امیدوار است بتواند با تواتارا از مرز سرعت ۴۸۰ کیلومتر در ساعت عبور کند. از این هیولای آمریکایی ۱۰۰ دستگاه تولید خواهد شد.
۲.هنسی ونوم F5
شرکت هنسی مدتهاست که با توسعه یک ابرخودروی دیگر به نام ونوم F5 برای رقبا خط و نشان میکشد. تگزاسیها ادعا میکنند موتور ۷.۴ لیتری V8 و توئین توربوی ونوم F5 توانایی تولید ۱۶۰۰ اسب بخار قدرت را داشته و قادر است آن را به حداکثر سرعت ۴۸۴ کیلومتر در ساعت برساند. علاوهبر این هنسی مدعی است محصول جدیدش مانور شتابگیری تا سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت و توقف کامل (۰-۴۰۰-۰) را در زمانی زیر ۳۰ ثانیه انجام میدهد. در حال حاضر این ادعاها صرفا روی کاغذ بوده و نام ونوم F5 وارد کتاب گینس نشده است.
۱.بوگاتی شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس سریع ترین خودروی خیابانی
اواسط شهریورماه گذشته بود که بوگاتی اعلام کرد با نسخهای ویژه از شیرون به نام سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس موفق شده رکورد جدیدی را در پیست اهرا-لسین ثبت کند. در این رکوردگیری اندی والاس راننده بیباک بریتانیایی توانست با رسیدن به حداکثر سرعت ۴۹۰ کیلومتر در ساعت، نام خود را به عنوان اولین کسی که با یک خودروی تولیدی از سرعت ۳۰۰ مایل (۴۸۲ کیلومتر) در ساعت فراتر میرود، جاودانه کند. بوگاتی نیز به اولین خودروسازی تبدیل شد که به چنین رکورد شگفتانگیزی دست مییابد.
بوگاتی شیرون سوپر اسپرت ۳۰۰ پلاس در مقایسه با نسخه استاندارد، قسمت انتهایی کشیدهتری دارد و از لحاظ ایرودینامیک، سیستم تعلیق و سیستم اگزوز بازنگریهایی در آن صورت گرفته است؛ همچنین مهندسین بوگاتی موتور ۸ لیتری ۱۶ سیلندر را نیز ارتقا یافته و خروجی آن را به حدود ۱۶۰۰ اسب بخار رساندهاند. جالب آنکه به گفته آقای والاس این خودرو پتانسیل دستیابی به سرعتی بیشتر را نیز دارا بوده است.
در هر حال بوگاتی اعلام کرده از این به بعد به دنبال شکستن رکورد سرعت نرفته و روی پروژههای دیگر تمرکز خواهد کرد.