به طور کلی چرخ ها و لاستیک های خودرو یکی از استراتژیک ترین و مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یک وسیله نقلیه محسوب می شوند. و بروز حادثه ای برای این قسمت، قطعا ایمنی خودرو و وضعیت حرکت ان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
ترکیدن لاستیک در حین رانندگی به شدت خطرناک است و دانستن این که در چنین موقعیت حساسی باید چگونه عمل کرد، بسیار مهم است. در شرایط خطرناک می تواند جان فرد را نیز نجات دهد
در هنگام ترکیدن لاستیک چه باید کرد؟
هنگام ترکیدن لاستیک خودرو نخستین کاری که پس از حفظ آرامش از راننده برمیآید، محکم نگه داشتن فرمان با دو دست، تمرکز بر روی مسیر مقابل و عدم چرخش فرمان به طرفین است.
همچنین راننده نباید پایش را از روی پدال گاز به یکباره بردارد. این عمل اصطلاحاً موجب کله کردن خودرو شده و انتقال وزن خودرو از لاستیکهای عقب به لاستیکهای جلویی را بدنبال دارد.
نکته مهم دیگری که راننده باید حتماً رعایت نماید عدم استفاده از ترمز خودرو است. اگر تایر آسیب دیده در قسمت جلوی خودرو باشد، عمل ترمز کردن افزایش وزن و فشار خودرو بر قسمت جلوی خودرو را بدنبال دارد. که امکان انحراف و چپ کردن خودرو از عواقب بدیهی آن است.
اگر راننده احساس کرد خودرو در حال منحرف شدن است، باید به آرامی به پدال گاز ضربه بزند. با این کار میتواند سرعت خودرو را حفظ کند و هم به آرامی سرعت را کاهش دهد.
اگر لاستیکهای عقبی خودرو پنچر شده باشد، ترمز ناگهانی حرکت رو به جلوی خودرو را سخت خواهد کرد. در این حالت راندن خودرو بسیار دشوار بوده و به احتمال زیاد خودرو منحرف می شود.
پس از توقف باید خودرو به سمت راست جاده منتقل و از علائم هشدار دهنده استفاده شود تا از وقوع حادثهای دیگر جلوگیری شود.
مهمترین اقدامی که باید انجام دهید این است که مجدداً کنترل خودرو را به دست بگیرید، خودرو را در جاده نگه دارید و اجازه ندهید خودرو از مسیر اصلی خود منحرف شود